tcrpromo17-small

Dag:

Zaterdag

Tijd:

20:30 – 23:00 uur

Locatie:

Plein 1940

Optreden i.s.m. ‘Pop aan Zee’
The Circle Remains
is een alternative rock/metal-band uit het Zuiden van Nederland met gemixte invloeden van bands als Tool, Dream Theater, Rage Against the Machine en Textures

TCR kenmerkt hun sound met uiteenlopende grooves in de ritmesectie, pakkende gitaarriffs en veelzijdige vocalen. Wat stijl betreft blijft de band zich steeds ontwikkelen op zoek naar vernieuwende sounds door genres te combineren. Zo varieert hun repertoire qua stijl van spacende stukken die richting psychedelic nijgen tot aan progressive metal en alles daartussenin. Muziek maken zij uit het hart zonder concessies te plegen of zich vast te klampen aan een specifiek genre. Desondanks hun veelzijdigheid, ontbreekt bij TCR geen rode draad. Een live-set van The Circle Remains vertelt een verhaal en neemt je op reis langs verschillende sferen, die gepaard met een dosis energie en kracht, een indruk achterlaat die je doet verlangen naar meer.

De band is sinds 2015 te vinden op het podium en heeft naast een goed aantal shows op verschillende bekende podia ook met succes deelgenomen aan een aantal bandwedstrijden over verschillende provincies, waaronder: De Sena Pop NL Awards (De Melkweg Amsterdam), De T-Strijd (Gebouw-T Bergen op Zoom), Regioruis (Brogum Zierikzee), en werden zij in 2016 tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen uitgeroepen tot “ De Zeeuwse Belofte”.

Momenteel zijn de leden van TCR druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers in hun nieuwe thuisbasis gelegen te Bergen op Zoom. Hun nieuwe aanwinst; drummer Joey Fehr, wie zich sinds 2016 bij de band gevoegd heeft, zorgt voor een nieuwe dimensie in de band die zorgt voor meer energie, groove en complexiteit in de songs. Samen ontdekken zij nu hun nieuwe DNA, welke zij later dit jaar live ten gehore zullen brengen met een volledig nieuw repertoire.

ook interessant