Concert Prins Hendrikdok

Voor één avond per jaar wordt het Prins Hendrikdok op vrijdagavond 10 juni van 21.30 uur – 23.00 uur omgetoverd tot dé openlucht concertzaal van Middelburg. Een podium voor klassieke muziek, op een bijzondere plek in de stad, en het allerbelangrijkste: voor iedereen toegankelijk. Inmiddels is het concert in het Prins Hendrikdok een vast onderdeel in het programma van de Stadsfeesten, waarbij bezoekers zich, vanuit een bootje, raamkozijnen of op de kade, laven aan de prachtige klanken in het dok.

Francesco Di FioreOp vrijdagavond 10 juni vanaf 21.30 uur zal het Prins Hendrikdok, sfeervol uitverlicht, het podium zijn voor de Italiaanse pianist Francesco di Fiore. Vanaf een historische platbodem brengt hij een programma met filmmuziek van o.a. Philip Glass, Michel Nyman, Yann Tierssen, William Susman en de Middelburgse componist Douwe Eisenga Laat je meevoeren in de muziek van The Hours, het thema uit Wiek, The Trumann Show of the Piano.

 

 

Geniet hier alvast van een voorproefje:

blijf doorlezen

Singer-songwriters

De brug aan het einde van de Lange Viele wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een gezellige huiskamer waar u kunt luisteren naar de beste opkomende Zeeuwse muzikanten. Op een drijvend ponton voor de Rondvaart Middelburg zullen achtereenvolgend een selectie van Zeelands beste jonge singer-songwriters optreden...

Dance Center Dazzle

Dance center Dazzle danst bij Desafinado een wervelend repertoire. Dazzle doet een uitstapje naar de Zeeuwse muzikanten bij Dustoch aan de korte Geere. om om 14.25 uur weer terug te zijn bij Desafinado met als afsluiter een flash mob jazz-, tap- en moderne dans, door 85 dansers vanaf zes jaar tot ... ? We zien u daar!!!